BejelentésThe Celtic Warrior...
SHEAMUS!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlaponSheamus, eredeti nevén Stephen Farrelly egy ír profi pankrátor és színész. 1978 január 28-án született Írországban, Dublinban. Jelenleg a WWE Raw brandjának pankrátora, heel karaktert játszva.

Ring nevei:
Galldubh
Sheamus
Sheamus O`Shaunessy
Stephen Farrelly

130 kiló és 198 cm magas.

Farelly gyermekként a World Sport és a World Wrestling Federation (WWF-a WWE elődje) műsorain nőtt fel, és már akkor eldöntötte, hogy pankrátor szeretne lenni.

2002. áprilisában Bret Hart tanácsára elkezdett pankrátornak tanulni Larry Sharpe Monster Factory nevű pankrátor iskolájában.

Hat hónappal később hivatalosan is bemutatkozott Sheamus O`Shaunessy néven, Robert Pigenion ellen. Később elszenvedett egy súlyos nyaksérülést, melynek következtében két éves pihenőre kényszerült.

Ezt az időt Farelly az ír mitológia megismerésére használta, hogy karakterébe beépíthesse azt. Lépésről-lépésre kifejlesztette a kelta harcos stílust. A logója, a kereszt is az ír mitológiára utal.

Irish Whip Wrestling (2004-2006)
2004. májusában Sheamus O`Shaunessy néven visszatért egy dublini pankrátor iskolába, amit Irish Whip Wrestlingnek hívtak. Július 9-én bemutatkozott Mark Burns ellen, akit könnyedén legyőzött.

2005. vége fele legyőzte Darren Burridge-t, ezzel International Heavyweight Champion lett. Ám aznap este még vállalnia kellett egy tag team meccset, de azt is megnyerte csapattársával, Vainnel.

2006. augusztus 28-án elvesztette övét Galloway-el szemben, s ez volt utolsó az fellépése ebben a szervezetben.

Írországi karrierje alkalmával sokszor volt meccse az Egyesült Királyság egyéb területein, míg 2006. áprilisában leszerződtette a Wales` Celtic Wrestling szervezet. Kapott is egy öv-meccset, de legyőzte őt Chris Recall, az akkori bajnok.

Később az LDN Wrestling-nél is megfordult, ahol szintén kapott egy címmeccset, de ellenfele diszkvalifikációval nyert.

2006. novemberjében a WWE biztonsági csapat tagja volt, akik a DX lecsillapítására mentek a ringbe, ám Sheamus kapott egy Pedigree-t Triple H-től. Sok house show-n részt vett a WWE-nél, többek között Jimmy Wang Yang-al is küzdött. A WWE vezetőinek tetszett Sheamus teljesítménye, és leszerződtették őt a WWE farmszervezetébe, az FCW-be.

Florida Championship Wrestling (2007–2009)Debütáló mérkőzésén legyőzte Bryan Kelly-t. Bár nem sokat volt komoly viszályban, számos pankrátorral kellett megküzdenie. Sok tag team meccse volt, tournamentekben is részt vett az övért, de nem járt sikerrel.

Később az egyéni karrierét építette. Egyre feljebb és feljebb került a ranglétrán, s egykori csapattársa, Hager ellen megnyerte a e Florida Heavyweight Championship övet. Rengeteg kihívója akadt, de csak hónapokkal később vesztette el az övet egy fatal four way meccsen. A 4 résztvevő egyike Drew Galloway volt, aki most Drew McIntyre néven szerepel a Smackdownon.

2009-ben ismét tag team övekre pályázott, de ezúttal sem járt sikerrel, pedig két esélye is volt az öv megszerzésére csapattársával, Ryback-al.

Később Drew McIntyre-ral alkotott csapatot, de sem a tag team övet, sem a későbbi hónapokban a FCW övet sem tudta megszerezni Sheamus, utóbbit pont csapattársától, Drew-tól próbálta megkaparintani. Justin Angel-t is kihívta az övért, de sikertelenül.

2008-ban house showkon vett részt a WWE-nél. Először kikapott a Smackdownon Ron Killingstől (R-Truth), ám a Raw-n kétszer is legyőzte Jamie Noble-t.

World Wrestling Entertainment (WWE):

2009. június 30-án váratlanul bemutatkozott az ECW-n, ahol könnyedén legyőzött egy helyi pankrátort. Nevét Sheamus-re rövidítette. Az ECW-n előbb Goldustal, később Shelton Benjaminnal került viszályba.


Raw debütálásán legyőzte Jamie Noble-t. Első PPV-ja a Survivor Series volt, ahol ő is tagja volt The Miz csapatának, egy öt az öt elleni csapatmeccsen.

Másnap a Raw-n John Cena WWE Championship övére vetett szemet. Hosszas viszályba kezdtek, míg végül a TLC-n egy Tables matchen Sheamus legyőzte Cenát, és ő lett a WWE Champion! Ezzel az első ír születésű WWE bajnok lett a WWE történelmében.

Ő lett 2009. Break Out szupersztárja, ami röviden annyit jelent, hogy 2009ben ő fejlődött a legtöbbet, ő került a legmagasabbra a ranglétrán az újoncok közül.

Kétszer is megvédte címét: egyszer Cena ellen a Raw-n, másodszor pedig Randy Orton ellen a Royal Rumble-n.

Majd 2010. februárjában, az Elimination Chamberen John Cena visszavette tőle az övet, ám Cena nem örülhetett sokáig, hisz Batista utána legyőzte, és "The Animal" lett az új bajnok. Így Cena csak egy-két percig lehetett bajnok.

Az Elimination Chamber meccsen Sheamus agyrázkódást szenvedett, ezért pár adást ki kellett hagynia.

Visszatérésekor Triple H-el került viszályba, ami egészen a Wrestlemania 26-ig húzódott, ahol HHH legyőzte a Kelta harcost. Ám Sheamus visszavágott a vereségért az Extreme Rules-on, ahol Triple H alul maradt ellene egy Street Fight meccs alkalmával.

2010. június 20-án megnyerte második címét a WWE-ben, a Fatal Four Way PPV-n Cena, Orton és Edge ellen. A Nexus letámadta az akkori bajnokot, Cenát, s ameddig a többi résztvevőt verték, Sheamus kapott az alkalmon, és leszorította Johnt, amivel másodszorra is bajnok lett. Övét a Money In The Banken megvédte a Steel Cage meccsen.Magánélete:

Édesapja, Mark profi bodybuilder volt. Stephen már 13 éves korában feltűnt egy ír show műsorban. Futballozott egy ideig, s egyszer a hónap játékosának választották. Emellett rögbizett is. Sok nightclubban dolgozott biztonsági őrként, sőt, személyi testőrként is kereste kenyerét, s olyan emberekre vigyázott mint Bono és Larry Mullen a U2-ból, valamint Denise van Outen.


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!